Office


Reconstruction and interior design project for an office building

Gallery

The design project covers the reconstruction of a group of existing office buildings which are part of an industrial zone, transforming it into a contemporary office with an outdoor and indoor modern space look. The building was old and needed a full renovation also a change of its existing functional scheme. The built up area of the offices is about 580 m2 situated in a two storey building .

On the first floor level of the building a big hall with two small cabinets was situated and on the upper level there were four cabinets.

After the renovation of the first floor level , there is a new plan configuration with two conference rooms and a room for exposures and demonstration of products , 3 big cabinets , office for the partners and a reception with a secretary office .

On the second floor level two cabinets are situated , a conference hall , parlor and a secretary office. To keep the one space unity feeling, the architects have chosen and placed a glass portal for keeping the visual connection between the exposition hall and the parlor . Both spaces are glass-encased so they can be visually perceived as one whole, but in the same time are isolated when important meetings are being held.

There are two entrances to the building – service entrance and a public entrance. The visitors go through the exhibition hall and then to the reception , so they can get acquainted with the products and work of the company .

Technical Specifications:

Area 580 sq.m.

July 2013.

Project visualizations:

Photos after implementation:

Office
Interior Design

Sozopol restaurant


Interior design project for an independent building with a restaurant on two levels, with an entrance lobby and rooms for the staff in the attic space

Gallery

This was an already existing building and was supposed to be with a mixed function of a small hotel with a restaurant area. For the exterior part of the building we had to touch the elevations and give them in a way a different expression.

The interior design project included a special attitude towards the different types of zones, as the existing plan was consisting of separate rooms on the ground floor and they needed to be individual and at the same time part of the whole structure. Included also the choice of furniture and furniture planning, choice of floor and wall finishes, texture, materials, colours and last but not least the lights, as their positioning and right choice are a very important component in the interior space.

Photos after implementation:
Sozopol restaurant
Interior Design

Sunny Beach Restaurant


Elaboration of interior design project for a restaurant cabaret type , located in center for entertainment in west Sunny Beach

Gallery

The interior design project treats the different areas in this ambience. Our task was to create with this project a specific atmosphere of Medieval by choosing the particular type of lights, the details of iron grating, the specific solid wooden furniture, the floor and wall finishes and also the ceiling with its wooden beams between which lamps with heavy chains were hang.

Photos after implementation:
Sunny Beach Restaurant
Interior Design

Expo Persina Belene


Representative building of national park Persina , where different spaces will be arranged in order to house multifunctional type of activities.

Gallery

An existing building structure which needed to be designed as an exposition’s interior space a hall area for– “Birds and fish regional species and the following zones will be arranged :

An information’s stand offering newssheets, brochures, magazines is situated in the center of the main entrance hall in the form of a hollow cylinder in order for the receptionist to have a good view towards the two opposite entrances.

The regional flora and fauna permanent exposition will be arranged upon the rolling interior sun blinds as suggested, the module of the blind is with the width of the window. While the temporary exhibitions will be arranged upon boards in the hall area and the idea is for the easier replacement of different expositions.

A bar is also designed in the main entrance hall area, where non alcoholic drinks, sandwiches and packed food will be served . Around it there will be tables chairs, coaches places for relax and discussions. The design of the bar has the same style as the information stand.

The suspended ceiling is designed so as not to block the glazed roof top.

A spot for children and for relax is also foreseen .

Gallery
Expo Persina Belene
Interior Design

English Residence


English residence , Vasil Levski boulevard, Sofia
Gallery

An assignment from the technical department of United Kingdom’s embassy , which has been designed and realized by our team of architects . The project included a total reconstruction of the existing trade department , located in the west wing of the embassy into an apartment on 3 levels.

Project design and realization 2001

Галерия
English Residence
Interior Design

Office Architectural studio Intoarch


The office is located on a ground floor level in a contemporary residential building.

The plan includes one shared room with four working places and a meeting hall, two separate cabinets – one larger than the other with a place for a big desk and a place for meetings and project discussions .

Floor finishes are made partly with polished granite tiles and massive walnut wooden art parquet. Wall finishes are with wallpaper from the Belgium company Omexco.

Gallery

Office Architectural studio Intoarch
Interior Design

Sirena St. Vlas residential building


Residential building with apartments for seasonal living , St.Vlas resort , Nessebar municipality

The steep terrain configuration of the building plot , created the neccessity to design the residential structure as partly dug into the slope. So as from the street view it looks like a four storey building while it is actually a five storey one , with sixth level in recess. It is a closed type residential complex with an outdoor pool with a bar and a BBQ.

Total built up area : 1365 sq.m.

Gallery

Sirena St. Vlas residential building
Interior Design

Restaurant in Studentski grad , Sofia city


An existing building, reconstraction of the inner space

The total built up is around 300 m2. The project includes remodeling the elevations of the existing restaurant’s building and an interior design project choosing the type of furniture and the furniture’s plan arrangement also the type of floor and wall finishes and colours.

October 2011

Gallery

Restaurant in Studentski grad , Sofia city
Interior Design
© Copyright Intoarch Architectural Studio -